הזרקה לתיקון

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

14/06/2010 | 08:55 | מאת: אלין

אם אני קמה עם ערכים גבוהים האם אני חייבת לאכול בכדי להזריק או שאפשר להזריק רק לתיקון?ולפני הארוחה למדוד שוב ולהזריק רק לפחמימות הנאכלות? אפילו אם הסוכר שמקודם לא ירד? תודה רבה.

שלום אלין. תיקון עם אינסולין ללא אוכל אפשרי אך מסכן את החולה בארוע היפוגליקמיה. ניתן לעשות זאת אך כדאי להזהר. תיקונים כאלה בדרך כלל מעידים על מינון נמוך מדי של אינסולין בארוחה שקדמה להם. לפני הארוחות ניתן לתקן את ערך האינסולין לא רק על סמך חישוב הפחממות אלא על סמך ערך הסוכר לפני האוכל. אני ממליץ לך להוועץ בנושא בדיאטנית המתמחה בלימוד חישוב פחממות בסוכרת וברופא הסוכרת שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול