הזרקות אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

08/06/2010 | 19:04 | מאת: אלן

שלום ד"ר, אני מזריק 3 פעמים ביום נובו עם הארוחות (בין 16 ל30 יח') ובלילה לפני השינה עוד 60 יח' לנטוס. עדיין איני מצליח לאזן את הסוכרת באופן מוצלח (הרמות עדיין גבוהות במיוחד בבוקר בסביבות 200), הם יש לך הצעות? תודה

שלום אלן למרות מינון גבוה של לנטוס לפני השינה עדיין אתה מתעורר עם ערכים גבוהים. לכך מספר סיבות אפשריות שצריך לחפש: 1. היפוגליקמיה לילית שגורמת לעלית סוכר לקראת הבוקר 2. זיהום כרוני (שיניים , סינוסים וכד') במידה וזה לא אחד מאלו יש מקום לנסות לשלב בטיפול גם אינסולין קצר פעולה לתקופה מוגבלת בכדי לאזן את הסוכר בצורה הדוקה יותר (אך להזהר מהשמנה תוך כדי). ככ' ניתן לשלב בטיפול תרופות ממשפחת האינקרטין/מטפורמין שיפחיתו את ייצור הסוכר בכבד. כל אלו צריכים להתבצע במעקב הדוק ועל פי החלטת רופא הסוכרת שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול