לנטוס והריון

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

31/05/2010 | 16:47 | מאת: Rache

האם יש מחקרים לגבי לנטוס בהריון? מה רמת הבטיחות שלו עם/בלי גלוקופאז' בתחילת ההריון?

שלום רחל. בוצעו מספר מחקרים בהם ניתן לנטוס לנשים במהלך הריון, ללא סיבוך משמעותי לאם או לעובר בהשוואה לאינסולין הבזאלי מהדור הישן- הNPH. עם זאת עדיין חלק מהרופאים מעדיפים לרשום NPH בשל משך השימוש הרב בו בהשוואה ללנטוס. לדעתי ההחלטה צריכה להיות של רופא הסוכרת העוקב אחריך ובהתייעצות עימך. ללנטוס יתרונות על פני הNPH וגם בהם יש להתחשב בקבלת ההחלטה.

04/06/2010 | 14:14 | מאת: גלית

עד כמה שאני יודעת יש רופאים שמאוד תומכים בשימוש בלנטוס גם בזמן ההריון, האיזון נוח יותר צNPH (שגם משמין), הריון ולידה עוברים בהצלחה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול