רעב בלתי נשלט

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

26/04/2010 | 11:16 | מאת: אהרון

שלום, אני בן 24 וסובל כבר 3 חודשים מרעב בלתי נשלט. זה התחיל פתאום. חזרתי מהליכה אינטנסיבית של כשעתיים וחצי וכשחזרתי הייתי נורא רעב ופשוט התחלתי לאכול המון. אבל הדבר לא הפסיק שם, זה המשיך למחרת ואפילו עכשיו. אני אוכל כמויות עצומות של אוכל. במיוחד יש לי משיכה לדברים מתוקים. לפעמים אני פשוט אוכל סוכר לבד. ניסיתי כמה פעמים לדחוק את תחושת הרעב אבל זה רק הסתיים בתחושת עילפון וטשטוש ראיה ואז אני מתחיל לאכול אפילו יותר מלפניכן. האמת היא שלפני שהרעב הזה התחיל אני הורדתי די הרבה משקל ועדיין הייתי בתהליך ירידה במשקל. גובהי 172 ס"מ, וכאשר התחלתי את הדיאטה שלי הייתי 96 קילו ותוך שנה וחצי בערך ירדתי ל 78 קילו. זה לקח לי די הרבה זמן כי ניסיתי שיטות שונות של דיאטה וצימצמתי את כמויות האוכל שאני אכלתי מאוד מאוד לאט. אבל עכשיו אני עליתי ל 98 קילו בעקבות הרעב הקיצוני ב 3 החודשים האחרונים. ביקרתי אצל אנדוקרינולוגית שעשתה לי בדיקות דם. אלה בדיקות שעשיתי לפני כחודשיים: GLUCOSE: 83 mg/dl נורמה: 100 - 70 INSULIN: 15.40 µIU/ml נורמה: 27 - 6 INSULIN Ab: 9.00 nU/ml נורמה: 112 - 0 CORTISOL: 466 nmol/L נורמה: 690 - 138 CORTISOL אם שני כדורי דקסמתזון: 18 nmol/L עשיתי עוד בדיקות מלפני שבועיים ושמתי לב שהסוכר עלה מאז הפעם הקודמת: INSULIN: 12.10 µIU/ml GLUCOSE: 94 mg/dl האם זה מעיד על בעיה? אני מטופל באלטרוקסין 50 ביום ומאוזן! אני גם סובל מאז התחלת הרעב מעור מאוד יבש בידיים שגורם למלא חתכים קטנים על גבי כפות הידיים. אני מטפל בזה במשחה אבל ברגע שאני מפסיק אם המשחה זה חוזר. גם יש לידיים שלי גוון אדום כזה שמתחיל בדיוק איפה שכפות הידיים מתחילות..... אינני יודע מה עוד אפשר לעשות. הרעב פשוט לא מפסיק ואני ממשיך לעלות במשקל. רציתי לדעת אם יש לך איזה שהוא רעיון מה יכולה להיות בעייתי או מה עוד אפשר לעשות? האם יש צורך בעוד בדיקות? תודה רבה על זמנך! אהרון

שלום אהרון בעקבות דיאטה הגוף חש ברעב ו'מנסה' לחזור למצבו הקודם.(זהו הסבר פשטני לתהליכים פיזיולוגים מורכבים המתרחשים בזמן דיאטה). ומכאן, מאד קשה להתמיד בדיאטה ולשמור על משקל נמוך. בכל המחקרים, כעבור שנה המשקל מתחיל לטפס. לגבי הרעב כעת- נשמע שעברת ברור אנדוקריני מעמיק ותקין. כעת יש לשקול הוספת תרופות לירידה במשקל - במעקב אנדוקרינולוג. תרופות אלו יעילות באופן חלקי בלבד ורצוי לשלבן בדיאטה. אני ממליץ לך להוועץ באנדוקרינולוגית העוקבת אחריך בנושא. בהצלחה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול