השמנה באינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

12/03/2010 | 10:37 | מאת: רונה

בביקור האחרון אצל הרופא נאמר שאני צריכה לעבור לאינסולין ארוך-טווח- לנטוס הבעיה היא שאני חוששת להשמין כבר שמעתי על אנשים שהשמינו בגלל אינסולין, איך אני יכולה למנוע את ההשמנה?

שלום רונה השמנה מאינסולין נובעת מ2 סיבות בדרך כלל- א. חזרה למשקל הקודם אותו איבדת בשל אבדן סוכר בשתן בזמן חוסר איזון הסוכר בדם. ב. נטייה של האינסולין כתרופה לגרום לעלייה במשקל. הלאנטוס בדרך כלל גורם לעלייה קלה בלבד במשקל ובהקפדה על דיאטה ניתן למנוע אותה. בנוסף במהלך הטיפול באינסולין יש לעקוב אחר המשקל ולוודא שהטיפול אינו כרוך בעלייה ניכרת בו. לפעמים משלבים אינסולין עם תרופות 'מרזות' כגון מטפורמין בכדי לנסות להמנע מעלייה במשקל.

15/03/2010 | 11:11 | מאת: רונה

האם ייתכן מצב שאני לא אשמין אם אשמור על תזונה ואתעמל

18/03/2010 | 14:13 | מאת: יפעת

בגלל שהוא עושה רמה קבועה של אינסולין כל היום ואין שיאים אז הגוף נמצא במצב מאוזן ולכן אין מצב של השמנה

שלום רונה ויפעת. השמנה בזמן תחילת טיפול באינסולין אינה דבר בלתי נמנע. במידה ומשלבים את הטיפול בדיאטה לירידה במשקל- ניתן להימנע מכך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול