השמנה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

28/02/2010 | 14:43 | מאת: אלעד

ד"ר רועי שלום בשנה האחרונה גילו אצלי סוכרת נעורים ואני מזריק אינסולין מסוג הומולוג קצר טווח ולנטוס ארוך טווח. בהתחלה כשרק גילו את זה נאלצתי להזריק מעט יחידות בערך 3-4 יחידות לפני ארוחה. לאחרונה על מנת להיות מאוזן אני נאלץ להזריק 8-10 יחידות לפני ארוחה וחשוב לציין שלא שניתי את הרגלי האכילה שלי ולמרות זאת העלתי את משקל גופי ב 10%. רציתי לדעת אם זו תופעה שגרתית? ומה עלי לעשות על מנת על מנת לשמור על משקל גוף מאוזן? יש לציין שבתקופה שההייתי מזריק מעט שמרתי על משקל גוף מאוזן תקופה של 8 חודשים.

שלום אלעד. עלייה במשקל במהלך איזון סוכרת על ידי אינסולין נובעת ממספר סיבות 1. חזרה למשקל הקודם לאחר ירידה במשקל סביב חוסר איזון (והפסקת אבדן סוכר וקלוריות בשתן) 2. עלייה סביב הטיפול באינסולין- גם מתכונותיו של אינסולין עצמו וגם סביב ארועי היפר/היפו המלווים באכילה/תחושת רעב. עם זאת יש לזכור שבעלייה במשקל - ה"פיזיקה" משחקת תפקיד עיקרי- זא' יותר קלוריות נכנסות ופחות יוצאות = עלייה במשקל. מכאן שדיאטה מתונה לירידה במשקל היא הדרך היעילה ביותר להוריד את המשקל שצברת. פרט לכך ניתן לנסות לוודא שהטיפול אותו אתה מקבל הוא אכן המותאם ביותר לגופך וסדר יומך- ובנושא זה אמליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת העוקב אחריך.

01/03/2010 | 11:07 | מאת: אלכסיס

לא קרה לי עם האינסולין שהעלתי במשקל הייתי ממליצה לך ללכת לדיאטנית שתוכל לעזור לך לחשב קלוריות, פחמימות ולהתאים לנתונים שלך תזונה נכונה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול