סכרת סוג 2 עם משאבה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

26/02/2010 | 13:07 | מאת: פיל

חג שמח דוק' אני מטופל בעזרת משאבה להלן שאלותי: 1-אני סובל מהרבה מאד התקפי היפו האם הם מסכנים אותי בכלל 2.האם יש השלכות עתידיות לרמות סוכר נמוכות 30/40 תודה על תשובתך

שלום פיל ארועי היפוגליקמיה תכופים מסוכנים בכמה מישורים 1. אורעים תכופים גורמים לאבדן רגישות להיפוגליקמיה. מכאן שתחושת ההיפו נעלמת והחולה מפתח את הסימנים הנוירולוגים של בלבול , אבדן הכרה, התכווצויות וכד' לפני הופעת הרעד וההזעה. חולה במצב זה עלול להתנהג מוזר בלי לזכור זאת. במידה והוא נוהג הוא עלול לגרום לתאונת דרכים. 2. בחולים בסיכון למחלה לבבית- ארועי היפוגליקמיה מהווים מאין "מבחן מאמץ"- הדופק עולה ולעתים מצב זה עלול לדרדר מחלת לב ולהוביל לארוע לבבי חריף או החמרה באיספיקת לב.בחולים מעל גיל מסוים ומשך מחלה מסוים מנסים היום להמנע מארועי היפוגליקמיה עד כמה שניתן. 3. בילדים ארועי היפו תכופים עלולים לגרום לירידה בתפקוד הקוגניטיבי לאורך זמן ולכן מנסים להמנע מכך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול