בדיקת אינסולין, גלוקוז, סיפפטייד

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

05/02/2010 | 09:16 | מאת: רוני

שלום רב, אשלים מס' פרטים חסרים לגבי בדיקת אינסולין, גלוקוז ו - c-peptide . בבדיקות דם לאחר צום נמצא: רמת גלוקוז: mg/dl 76 (סקאלה 70-110) rn, אינסולין: mlu/l 2.5 (סקאלה 0-29) מהם הערכים של אינסולין שהם מתחת לנורמה אם הסקאלה מתחילה מאפס?! c-peptide mlu/l270 (סקאלה 298-2350) בנוסף אציין כי משלים C3 נמוך, כדוריות הדם הלבנות גם הם נמוכות, עמילאז גבוה בדם (תקין בשתן) וליפאז תקין האם יש בעיה עם ייצור האינסולין? האם מדובר על סוכרת? בעיה לבלבית?

שלום רוני. אינסולין מופרש בהתאם לרמת הסוכר בדם. בצום- רמת הסוכר שלך תקינה ונמוכה- מצב המעיד על כמות אינסולין מספקת ורגישות טובה לאינסולין. השאלה מדוע בדקו אצלך את הבדיקות הללו? אני ממליץ לך לפנות לרופא ששלח את הבדיקות בכדי שיסביר לך את הסיבה לשליחתן. האם אי פעם היו לך ערכי סוכר גבוהים? האם אתה באוכלוסיה בסיכון? האם בצעת מבחן העמסת סוכר שיצא לא תקין. קשה לפרש בלי ההקשר הקליני . אני ממליץ לך להפנות את השאלות ששאלתה כאן לרופא ששלח אותך לבדיקות אלו.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול