אני עברתי למשאבה בשבועיים האחרונים. הייתי מקבל

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

31/12/2009 | 06:31 | מאת: סוכרתי

היומולוג כקצר, ולנטוס . כשעברתי למשאבה המליצו לי על נובורפיד שיחליף לי את היומולוג במשאבה. שמתי לב שכאשר אני מגיע להיפו ביומולוג מתחת ל-50 הייתי מרגיש רעד זיעה וסיחרור. לעומת זאת בנובורפיד כמעט ואין הרגשה של היפו והייתי אפילו בערכים של 35 בנובורפיד כמעט ללא הרגשה של היפו. השאלה היא האם יש הבדל בין האינסולינים?? האם כדאי לי לחזור להיומולוג על אף שהרופא שלי אישר לי את השימוש בנובורפיד. כללית כשהייתי מזריק סה"כ הייתי לוקח כ-200 יחידות ליום קצר וארוך . וכעברתי לנובורפיד במשאבה ירדתי ל-90 עד 100 יחידות ליום . עד היום לא ניסיתי את היומולוג במשאבה. אודה לך אם תענה לי לשאלתי הנ"ל.

שלום סוכרתי חוסר תחושה של היפו הינה מצב חמור. הטיפול הוא 'קלקול' האיזון לתקופת מה בכדי למנוע ארועי היפוגליקמיה עד להרגשתם בשנית. חוסר תחושה של היפוגליקמיה עלולה לגרום לכך שהביטוי הראשון להיפו הוא בלבול והתנהגות מוזרה ולפעמים אבדן הכרה- דבר החושף לתאונות. לא מעט חולים במצב זה נקלעו לתאונות דרכים, לעטים עם פציעות חמורות. לגבי נובורפיד או הומלוג- ניתן להשתמש בשניהם במשאבה. בדרך כלל מורידים במינון האינסולין כאשר עוברים למשאבה. המלצתי אליך היא לפנות בהקדם לרופא הסוכרת שלך ולהתייחס לחוסר תחושת ההיפו המתוארת. בינתיים - תבדוק פעמים רבות ביום את סוכר הדם בכדי לוודא שאתה לא בהיפו.

01/01/2010 | 12:43 | מאת: סוכרתי

בשעות הלילה הקטנות. השאלה שלי האם הנוברפיד שונה גם כן על חולים אחרים .האם האינסולין הזה הוא כהה יותר בתחושות שלו כמו תחושת ההיפו.? האם גם היומלוג במשאבה יתן לי את אותה תוצאה של כהות חושים עם היפו??

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול