שימוש באינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/12/2009 | 12:26 | מאת: נעמה

מתחילה שימוש באינסולין לנטוס ולא ממש ברור לי איך זה עובד (עד כה לקחתי כדורים) תוכל למצוא לי הסבר קצר לפחות?

שלום נעמה הכדורים הקיימים היום פועלים בשני מישורים- הראשון- עלייה בהפרשת אינסולין על ידי הלבלב. השני הגברת רגישות הגוף לאינסולין. במתן אינסולין מבחוץ- בעצם, עוקפים את הלבלב. (בסוכרת מסוג 2, הלבלב בדרך כלל אינו מצליח לעמוד בדרישת האינסולין של הגוף ואינו מייצר מספיק אינסולין. ) האינסולין הבזאלי - לדוגמא לנטוס- נספג לאט לדם ובכך יוצר רמה קבוע ואחידה של אינסולין שמסכנת פחות בנפילות סוכר. באופן כללי- אינסולין הוא ההורמון הגורם לסוכר לעזוב את הדם ולהכנס לתאי הגוף. מכאן - חסר באינסולין (מוחלט או חלקי) יגרום לעליית סוכר בדם.

27/12/2009 | 12:33 | מאת: נעמה

ומה לגבי השמנה האם כפי שהבטיח לי הרופא אני לא אשמין עם הלנטוס?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול