רמת סוכר גבוה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/11/2009 | 12:26 | מאת: יוליה

דוקטור שלום, אני בת 36,נ+3,לאחר לידה אחרונה שנה ו3 חודשים(עדיין מניקה),בריאה בדרך כלל,אבא חולה סכרת,היתה סוכרת הריוןמאוזנת ע"י דיאטה. לפני חודש וחצי(לאחר סטרס)גיליתי שיש לי סוכר גבוה 270 לאחר צום 12 שעות,התחלתי בדיאטה,הליכה,גלובן כבר כמה ימים-סוכר בבוקר עדיין 230-הרופא המטפל ממליץ על אינסולין-זה הדרך יחידה?

שלום יוליה ההמלצה הגורפת היום היא להתחיל טיפול במטפורמין ולכן לא ברור לי מדוע את מקבלת גלובן. כקו שני ניתן להוסיף מגוון תרופות וביניהן גם אינסולין בזאלי. לא ברור לי מאיזה סוג סוכרת את סובלת- במידה ומדובר בסוג 1 אז אינסולין הוא הטיפול הראשון. במידה ומדובר בסוג 2 (סביר יותר), אזי טיפול באינסולין עם אבחון המחלה בכדי להגיע לאיזון טוב לתקופה הוא טיפול אפשרי.במקרים רבים, ניתן להפסיק את הטיפול באינסולין לאחר תקופה ולחזור לטיפול בתרופות אחרות (שבשלבים הראשונים של המחלה- כאשר ערכי הסוכר מאד גבוהים, אינן יעילות). אני ממליץ לך להוועץ בנושא ברופא סוכרת במסגרת קופת חולים.

24/11/2009 | 11:07 | מאת: יוליה

שלום דוקטור, מדובר בסכרת סוג 2,האם בייטה יכולה גם לטפל בירידה מיידית של סוכר, או חייבים להתחיל באינסולין-רופא מטפל המליץ על האינסולין-אף ביקשתי לנסות משהו יותר "קל"-עכשיו אני רואה שזה לא עוזר.השאלה ישר אינסולין או אפשרי לנסות בייטה? תודה רבה על תשובתך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול