חולה או לא?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

21/11/2009 | 13:42 | מאת: רותי

אחרי ארוחה יש לי צורך נואש בממתקים. במיוחד בלילות.אני רזה ולכן זוללת בלי חשבון עד שנרגעת. יצא לי לבדוק סוכרת מיד אחרי סיטואציה הנ"ל וערכי הסוכר הגיעו ל-250 . לעומת זאת בבוקר שאחרי ערכי הסוכר סביבות 90 . החיים שלי בנויים על פעילות ספורט יומיומי במכון כושר וריקודי עם בני 3 שעות 4 ערבים בשבוע. בהתייחס למה שתיארתי... האם אני חולת סוכרת?

שלום רותי באנשים בריאים הגוף בדרך כלל יודע להתמודד עם העמסת סוכר ולכן יתכן והערכים הללו מרמזים שאכן יש לך סוכרת. אחת ההגדרות בהן השתמשו בעבר היא מדידת סוכר כלשהי מעל 200. אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה שלך ולבקש ממנו לבצע העמסת סוכר רשמית , בדיקת סוכר בצום ובדיקת HbA1c. פרט לכך, ללא ספק הפעילות הגופנית הנמרצת שאת מבצעת מיטיבה עם גופך מבחינה מטאבולית.

04/12/2009 | 02:07 | מאת: רותי

מדוע היא מתעקשת שאני "בסדר"? היא חושבת שלא צריך בדיקת העמסת סוכר הרופאה גם מודעת לזה שהורי וכל בני משפחתי סוכרתיים. איך יש להתייחס ... ומה לבקש מהרופאה- בלי שתרגיש מאויימת? ממש תודה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול