אפידרה נובורפיד והומולוק מה ההבדל והאם...???

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

22/10/2009 | 19:40 | מאת: ר

ד''ר שלום בתי השתמשה המון שנים באקטרפיד עם מזרק ..ובגלל שרצינו להשיג איזון טוב יותר היא עברה להשתמש באפידרה עט ... עם האפידרה עט היא הייתה מאוזנת מאד והיה לנו טוב וקל אזן אותה בגלל שהבנו שהגרף ירידה של האפידרה הוא מוריד ישר את הסוכר לשעתיים .. כלומר השפעתו בהורדת הסוכר היא לשעתיים וכך נימנעים היפויים ... אבל אחרי חצי שנה פתאום ראינו שברגליים הייכן שהיא הזריקה נהיו לה שקעים בעור ..כמו צלוליטיס ..ולא יתכן שזה צלוליטיס לנערה צעירה וזה לא היה לה ככה לפני ההזרקות ... אז עברנו לנובורפיד והיא התחילה לקבל היפויים ..לא אצלחנו לאזן אותה ..וכעת אנו מנסים את ההומופן .........השאלה שלי היא ..1 מה ההבדלים בין האינסולינים האלה ??2 מה גרף השפעתם בירידה ? כמה פחמומות או סוכר בדרך כלל יכול להוריד ההומפן ?? הודה להסברך

שלום ר סוגי האינסולין שתארתה הם ממשפחת האנלוגים קצרי הפעולה. גרף הפעולה שלהם דומה בין אחד לשני. עם זאת לפעמים חולים מגיבים לאחד בשונה מהשני. בכל החלפה של תכשיר אינסולין תהיה תקופת הסתגלות עד שתלמדו את השפעתו המדויקת, ולא ניתן לחזות בדיוק כיצד החולה יגיב לתכשיר. לגבי השקעים בעור- יתכן ומדובר במצב הנקרא ליפודיסטרופי. מצב זה היה נפוץ יותר עם תכשירים ישנים יותר ודי נדיר היום.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול