אינסולין לוימיר-תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

19/09/2009 | 20:43 | מאת: אריה

שלום לך ד"ר רועי אלדור, התחלתי לקבל אינסולין מסוג לוימיר לפני כ-4 ימים, 12 יחידות בערב-לפני השינה לטווח ארוך (24), אך לצערי אין כל שינוי וזה מלווה בתופעות לוואי כגון חולשה כללית וחוסר תאבון לסירוגין. מה אתה מציע לעשות בעניין? אנא המלצתך בנידון. בתודה מראש ובברכת שנה טובה, אריה.

שלום אריה המלצתי היא לפנות בהקדם לרופא הסוכרת שלך. לגבי הורדת ערכי סוכר-מנסיוני, חולים רבים נזקקים למינון לבמיר גבוה יותר מ12 יחידות- יתכן ואינך מקבל את המינון הנכון. לגבי החולשה, חוסר תאבון וכד'- אלו אינן תופעות לואי נפוצות של לומיר. יתכן והן נגרמות מסיבות אחרות (ערכי סוכר גבוהים או נמוכים, או מחלה אחרת). המלצתי בפניך היא לפנות לרופא סוכרת. במידה והרגשתך הרעה מחמירה , פנה לרופא משפחה או רופא טר'מ ודומיהם במהלך החג.

20/09/2009 | 13:24 | מאת: אריה

תודה רבה לך ד"ר רועי אלדור על התייחסותך והמלצתך. בתקווה להמשך קשר, בברכת שנה טובה, אריה

21/09/2009 | 12:50 | מאת: דני

האם מצב כזה יכול להביא לשינוי בסוג אינסולין? כלומר אולי ההשפעה של לוימר לא טובה ואז מחליפים למשהו אחר כמו לנטוס לדוגמה?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול