יחידות אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

22/08/2009 | 11:03 | מאת: דניאלה

שבת שלום ד"ר אלדור, האם יכול להיות מצב שאני אוכלת כל הזמן את אותו האוכל, בהתחלה היו לי מקרי היפו והרופא הוריד לי את המינונים. עכשיו אני מזריקה יותר מאשר כשהורדתי מיננים כיוון שבערכים עלו והם יותר גבוהים מאשר בתחלת ההורדה, עם ההזרקה הפחותה. האם ישנו מצב כזה שהלבלב מתרגל לכמויות וזקוק לעוד אינסולין? מקווה שהסברתי טוב את כוונתי, תודה רבה

שלום דניאלה מינון האינסולין הדרוש לא נקבע רק על פי סוג האוכל וכמותו אלא גם לפי תנגודת הגוף לפעילות האינסולין ופעילות הלבלב. תנגודת לאינסולין משתנה מעט אך יכלה להשתנות עם השמנה ופעילות גופנית. לגבי פעילות הלבלב, אנו משערים שהיא מושפעת גם ממצב איזון הסוכר- מכאן שבאנשים מאד מאוזנים - יתכן והלבלב תורם יותר . בערכי סוכר גבוהים וקבועים אנו יודעים שתפקוד תאי הביטא המפרישים אינסולין נפגע (בתנאי מעבדה). מכאן שלאחר תקופה של חוסר איזון יזום- שנקבע בכדי למנוע ארועי היפו- יתכן ותזדקקי למינון אינסולין גבוה יותר.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול