קשר בין רמת הסוכר להשמנה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/07/2009 | 21:06 | מאת: רינה לוי

שלום רב, אני בת 60. בבדיקה שעשיתי רמת הסוכר שלי היא 125. שזה גבולי. שמעתי על מחקרים שמראים כי רמת סוכר גבוהה עלולה להקשות על ירידה במשקל. אני אוכלת תפריט מאוזן ודל קלוריות, מתאמנת מס' פעמים בשבוע והמשקל שלי לא יורד כלל (להבדיל מבעבר). האם זה נכון? האם הורדת רמת הסוכר תסייע לי גם בירידה במשקל? תודה, רינה

שלום גב' לוי רמת הסוכר אינה קשורה לקושי בירידה במשקל. ירידה במשקל היא תוצאה של אכילת פחות קלוריות ושריפת יותר קלוריות מבעבר. כפי שאני מסביר לחולים שלי במרפאה- זה פיסיקה ולא רפואה. אני מסכים איתך שזה מאד קשה. הגוף שלנו "מתוכנת" לאגור קלוריות ולשמור אותן ודיאטה מנוגדת לכל אלו. עם זאת, התמדה תוביל לתוצאות. בהצלחה. נ.ב. הורדת רמת סוכר לא תסייע בירידה במשקל , אך ירידה במשקל ללא ספק תסייע בהורדת רמת הסוכר...

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול