ערכים למיניהם

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

08/07/2009 | 16:27 | מאת: דניאלה

מה הערכים הרצויים בצום?לפני הארוחות? אחרי הארוחות? מה אוכלים כשיש היפו? מדוע בשעות הבקר המוקדמות רמת הסוכר בדם יותר נמוכה מאשר הרמה לפני ארוחת הבוקר תודה

שלום דניאלה. אענה על שאלותיך אחת אחת: 1. את הערכים הרצויים ניתן לצטט מהספרות אך בסוף אני מעדיף להתאים אותם לחולה. 2. ככלל בצום הערכים צריכים להיות סביב 100 (שוב זה באמת תלוי בחולה- יש חולים בהם אתעקש על כך ויש כאלה להם אוותר). לאחר האוכל באופן כללי פחות מ180 (גם כאן ישנם חולים בהם אנסה לרדת מתחת ל140 אפילו ויש כאלה שלא). 3. לגבי עליית הסוכר לקראת ארוחת הבוקר- היא נובעת מהפרשת הורמונים הגורמים לעליית סוכר הדם והיא בדרך כלל טבעית. (זה נקרא אפקט הזריחה) 4. לגבי אכילה בהיפו- קיימות טבליות גלוקוז, מיצי גלוקוז בבקבוק אבל האמת שניתן להסתפק בשילוב של פחממה פשוטה ומורכבת (לדוגמא חצי כוס קולה ללא גז ופרוסת לחם). במקרים קיצוניים של אבדן הכרה- כיים מזרק גלוקגון אותו יכולים להזריק בני המשפחה (ניתן לבקש מרשם למזרק כזה מרופא הסוכרת). לגבי המשך ההיפו- תלוי מה גרם לו- סוג התרופה היא זו שתכתיב את משך זמן ההיפו וחומרתו בהמשך. 5. באופן כללי לגבי ערכי סוכר הדם- המדד הנכון למעקב הוא הA1C. רמות הסוכר במהלך היום אמנם מרמזות עליו אך לא מחליפות אותו. הן עשויות להנחות אותנו בשינויים הקטנים בטיפול במהלך היום אך עדיין הקו המנחה והחשוב ביותר בקביעת הטיפול להורדת סוכר הוא הA1C.

08/07/2009 | 22:17 | מאת: דניאלה

תודה לך ד"ר אלדר על כל התשובות.

09/07/2009 | 09:49 | מאת: דניאלה

שלום ד"ר אלדור, אם הערכים בצום גבוהים מ-100 מה הסיבה? והאם יש בזה נזק ? במרבית הפעמים רמת הסוכר גבוהה מ-100.וזה מייאש ומדאיג אותי. תודה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול