אינסולין - והשמנה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

06/07/2009 | 09:28 | מאת: שולי בק

שלום אני חולת סוכרת כבר 10 שנים. היו שנים שזלזלתי ולא לקחתי אינסולין כיום כשיש לי נוירופתיה אני לוקחת את הטיפול שהציע לי הרופא - רופא סוכרת. בתקופה שלא טיפלתי סוכרת רזיתי המון. מאז שאני עם לוימיר שמנתי מאוד הבטן תפחה מאוד מאוד. מה ניתן לעשות? כל פעם שאני משמינה אני מחליטה להפסיק את התרופה ושוב אני מרזה ושוב מחליטה לקחת את הטיפול . האם יש דרך אחרת? תודה

שלום גב' בק. לגבי השמנה תחת טיפול באינסולין- חלקה נובעת מחזרה למשקל המקורי- חוסר איזון גורם להשתנת סוכר וירידה במשקל, וחלקה נובעת מתכונותיו של האינסולין. (בנוסף יתכן ולקפיצות סוכר השפעה על תאבון). עם זאת מכלל תכשירי האינסולין שקיימים- דווקא לוומיר נחשב לתכשיר שגורם להשמנה המועטה ביותר. ובכל זאת מה ניתן לעשות כדי למנוע את ההשמנה הזאת: 1. דיאטה! (כמובן). הקפדה על דיאטה חיונית. היא משפרת את האיזון ומורידה את כמות האינסולין שצורכים. 2. פעילות גופנית- לפעילות גופנית השפעה דמוית אינסולין, ולכן פעילות גופנית סדירה עשויה להוריד את מינון האינסולין הדרוש. 3. ישנם רופאי סוכרת הנוקטים בגישה של שילוב טיפול באינסולין עם מטפורמין - הגורם לירידה במשקל. ניתן באותו הקשר לנסות לשלב עם תרופות אחרות לסוכרת הכרוכות בירידה במשקל (שוב במעקב רופא סוכרת). בהצלחה.

09/07/2009 | 14:26 | מאת: דולי

לשולי שלום אדבר מניסיון: אני לא יודעת כמה זמן את משתמשת בלבמיר אני לא יודעת עאם זה טוב להפסיק כל פעם להזריק ומה זה עושה לגוף... בכל מקרה, נסי אולי סוג אחר של אינסולין?? אולי טיפול זה לא מתאים לך?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול