הואש 6 באר שבע

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

06/07/2009 | 00:51 | מאת: לאה

אני מטופלת בלנטוס janovia ןהומולוג ואני לא מצליחה להתאזן a1c לא יורדמ11 אני בדיאטה ירדתי 13 קג לא אוכלת פחממות אני אוכלת בבקר שני תפוחים עם יוגורט וגביע גבינה לבנה כל היום בבקשה תציע לי מה לעשות אני אחרי ניתוח מעקפים אני מאוד חרדה אני עם הרבה היפו של 37 48 52 תודה לאה

שלום לאה. אני אחלק את תשובתי לכמה חלקים: א. כמובן שלא ניתן לאזן דרך אתר אינטרנט. איזון הדוק של ערכי הסוכר בעזרת הטיפול שאת מקבלת יכל להתבצע רק במרפאת סוכרת . בדרך כלל אחר חולים שלי במצבך אני מנסה לעקוב לפחות פעם בשבוע. את זקוקה לרופא סוכרת טוב וזמין לך שיוכל לעזור לך להגיע לאיזון המיטבי שלך. ב. ארועי היפו מרובים בחולה לאחר מעקפים אינם דבר רצוי. אחד הקווים המנחים אותנו בטיפול היום הוא נסיון להמנע מארועים אלו- במיוחד בחולים עם מחלת לב. ג. לגבי הA1C: אין פה מספר קסמים, להפך השאיפה היא להורידו עד כמה שניתן בחולה הספציפי. אצלך נשמע שהדגש הוא לא על המספר האבסולוטי (ז"א מתחת ל7 כפי שמומלץ) אלא באופן יחסי. גם ירידה מ11 ל9 משמעותית מבחינת הורדת הסיכון. ד. מעל לכל אל לנו לשכוח שבסוכרת לא מטפלים רק בסוכר הדם אלא גם בלחץ דם, וכולסטרול. חשוב שהם יהיו מאוזנים עד כמה שניתן, במיוחד לאור ערכי סוכר לא מאוזנים. מקווה שהתשובות עזרו מעט. שוב אדגיש, הן אינן מחליפות מעקב הדוק של רופא סוכרת. בהצלחה.

06/07/2009 | 02:00 | מאת: לאה

תודה רבה על התשובה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול