אינסולין לנטוס והנקה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

01/07/2009 | 23:33 | מאת: עדי

האם אינסולין הלנטוס בטוח בהנקה? התחלתי טיפול בלנטוס ובאפידרה ואני עדיין מניקה (בתי בת שנה ותשעה חודשים). אני לא מתכוונת להפסיק בקרוב עם ההנקה ונראה שגם בתי. את הטיפול קיבלתי מרופאת המשפחה (שלא ממש מבינה בסוכרת) והתור שלי לרופא מומחה רק בחודש הבא. למה בעצם לא ניתן טיפול בכדורים בהריון ובזמן הנקה? בהריון טופלתי באינסולין אינסולטרד והומולוג. האם יש הבדל מהותי בין סוגי האינסולין או שזה רק חברות אחרות? (בהקבלה - ארוכי טווח וקצרי טווח).

לגבי לנטוס והנקה- בעלון לרופא אין אזכור לגבי סיכון בכך-פרט לעובדה שמינון האינסולין עלול להשתנות בזמן ההנקה. כמו כן חיפשתי בספרות הרפואית ולא מצאתי כל התיחסות לכך. לגבי הריון- יוצאות יותר עבודות המעידות על כך כי לנטוס בטוח לאם ולעובר סביב ההריון ובתקופה הקצרה לאחר הלידה.הלנטוס יציב יותר, אמין יותר וגורם לפחות היפוגליקמיה מהאינסולוטרד. מאידך יש נסיון ארוך שנים בשימוש באינסולוטרד בהריון ולכן אני מניח טיפלו בך בתכשירים אלו. לגבי טיפול פומי בהריון- קיימת היום גישה של שימוש הולך וגובר בתרופות כמו גליבטיק או גלקופג' בהריון. כך שהיום ניתן לשלבם עם או במקום אינסולין במקרים מסוימים. העקרון המנחה הוא איזון הדוק של סוכר הדם. המלצתי אליך היא לפנות לרופא סוכרת העוסק בדבר בכדי להתאים את הטיפול באופן מיטבי למצבך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול