טירת כרמל

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

24/06/2009 | 20:30 | מאת: שלמה

ביתי סכרתית מזה 12 שנה , בדיקות הA1C שלה בדרך כלל סבירות. בבדיקה האחרונה התוצאה היתה 7.7 ,לדבריה הרופאה המטפלת שלה אמרה שלסוכרתית זו תוצאה בהחלט סבירה. האם נכון הדבר , ואם לא מה התוצאה הסבירה שצריך סוכרתי להגיע אליה

A1C שאליו צריך להגיע תלוי הן בהמלצות האיגודים (השואפות להורידו לערכים הנמוכים ביותר שניתן ולפחות מתחת ל7) והן לחולה עצמו. ישנם חולים רבים בהם A1C של 7.5 הוא מצוין. יש כאלה שאצלם אפילו 8 בסדר. זה תלוי מאד במשך המחלה, הסיכון לחולה לחוות ארועי היפוגליקמיה והסיכון שלו מארועי היפוגלקמיה. במרפאה אני בדרך כלל קובע A1C מטרה לכל חולה בנפרד על סמך הנתונים הללו. כך שהמלצת הרופאה נשמעת סבירה. בכל מקרה- אין תחליף למעקב אצל רופא סוכרת שמכיר את החולה ויכל להתוות את התכנית הטיפולית המתאימה ביותר לבתך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול