השמנה בשימוש באינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

19/06/2009 | 10:51 | מאת: avi

התחלתי להשתמש ללנטיס ואני קורא שהתרופה גורמת להשמנה. מדוע?

השמנה מאינסולין נובעת מ2 סיבות עיקריות הראשונה- חזרה למשקל הקודם עם השיפור באיזון. הרי חוסר איזון עלול לגרום לירידה משמעותית במשקל. השנייה- תכונות ישירות של התרופה, כגורם גדילה. בנוסף לעטים חולים מסוימים מפתחים ארועי היפוגליקמיה- וכאשר אלו תכופים והתיקון שלהם תכוף הם גם כן עלולים לגרום להשמנה. במקרה של לנטוס- הסיכון להיפוגליקמיה קיים אך נמוך. בנוסף יתכן והוא גורם פחות להשמנה מאינסולינים בזאלים ישנים יותר או מאינסולין מהיר פעולה. בכל זאת בתחילת טיפול באינסולין צריך להקפיד שלא לעלות במשקל- ולשמור על דיאטה

21/06/2009 | 12:47 | מאת: דוני

מניסיוני האישי וקצת מחקרים שקראתי, אינסולין לנטוס לא גורם להשמנה בגלל שהוא בזלי ומחקה את פעילות האינסולין הטבעי בגוף ואין פיקים של סוכר אז לא מעלים במשקל ולא צריכים לאכול יותר וגם בגלל שאין היפויים תתמיד,תשמור על דיאטה נכונה ותראה שהכל יהיה בסדר בהצלחה!

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול