גלאוקומה בסוכרתיים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

09/06/2009 | 14:16 | מאת: שולה

לד"ר רועי שלום רב! תודה על תגובתך לשאלתי אבקש לציין כי האינסולין שבעלי משתמש הינו מיקסטרד 30 פנפיל. לגבי הגלאוקומה זהו אבחון של רופא עיניים אשר בעלי נמצא אצלו במעקב מספר שנים, ההמלצה לטיפול בלייזר באה תוך בדיקה שגרתית ולא עקב החמרה בראיה. עדיין נשאלת השאלה האם החמרה בשלב מוקדם או רחוק יותר עלולים לגרום לעוורון?

לא ברור לי מדוע בשנת 2009 בעלך משתמש באינסולין מיקסטרד 30. זהו אינסולין מהדור הישן והוא ללא ספק משמין יותר מהתכשירים הקיימים כיום. לאור ההשמנה אני ממליץ לכם לפנות לרופא סוכרת ולהוועץ עימו לגבי אפשרות של החלפת התכשיר בתכשיר אינסולין חדיש יותר או באחת מהתרופות החדשות לאיזון סוכר. אין הדבר מבטיח שרופא הסוכרת ימליץ על החלפת התרופה כיוון שקיימים שיקולים נוספים לכך , אך לפחות הוא ישקול זאת בכובד ראש. לגבי גלאוקומה ועוורון- לא ניתן לחזות מה יקרה העתיד אך בדרך כלל , במחלת עיניים המאובחנת מוקדם ניתן למנוע עוורון. בחולים מטופלים ומאוזנים, הסיכון לעוורון יורד מאד . נשמע שבעלך במעקב ומטופל היטב וכך יש להמשיך.

09/06/2009 | 23:05 | מאת: שולה

ד"ר רועי, הרבה תודה על תשובתך אנו נפנה לרופא סוכרת אך האם תוכל להעיר את עיננו לסוג אחר של אינסולין? ייתכן שהאנסולין שהוא מקבל זה בגלל שזה מה שיש בקופ"ח?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול