גלאוקומה בסוכרתיים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

08/06/2009 | 18:45 | מאת: שולה

מחבר: שולה תאריך: 8/6/2009 שעה: 18:22 בעלי חולה סוכרת מזה כעשר שנים. עד לפני חצי שנה טופל בכדורים לשמירת רמת הסוכר. בבדיקות סוכר יומיות ותלת חודשיות נמצא שרמות הסוכר עולות מעל לרגיל והומלץ לו להשתמש באינסולין. הבעיה שהאינסולין גרם לו להשמנת יתר ולמרות ביקוריו אצל דיאטנית הוא אינו מצליח לרדת במשקל. יחד עם זאת תדירות ההיפו גדלה יחסית לטיפול התרופתי הקודם, והיום בבדיקת עיניים נמצא שיש לו גלאוקומה והופנה לטיפול בלייזר. אני חחרדה למצבו הבריאותי ושואלת האם הטיפול בלייזר ימנע את התפתחות הגלאוקמה או שעוורון במקרה זה הינו בלתי נמנע? ומתי? תודה מראש, שולה

לגבי האינסולין- באיזה אינסולין הוא משתמש. ישנם סוגים משמינים יותר וכאלה שפחות. בדרך כלל בסוכרת מסוג 2 המלווה בהשמנה מנסים לטפל קודם בתכשירים שאינם גורמים להשמנה. בנושא זה צריך להוועץ ברופא הסוכרת ולידע אותו על העלייה במשקל. יש לזכור שחלק מהעליה במשקל נובעת מירידת ערכי סוכר הדם וחזרה לאיזון (הגוף מפסיק לאבד סוכר וקלוריות בשתן) לגבי גלאוקומה וליזר- זה טיפול קיים. עדיף להוועץ בנושא זה ברופא עיניים. ככלל רופאי העיניים היום יעילים מאד במתן טיפולים שונים המונעים עוורון. בנוסף עוורון בסוכרת בצורתו הנפוצה לא נגרם מגלאוקומה אלא מרטינופטיה (מחלת עיניים אחרת הקשורה לסוכרת).

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול