שינויי ערכים באינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

06/06/2009 | 20:16 | מאת: יוכי ליבנת

אבי בן 87, התחיל אינסולין פעם ביום (24 יחידות) בבדיקה רמת הסוכר בערב בין 200-300 ובבקר לסירוגים בין 60-80 לפני הארוחה. לעיתים חש הזעת יתר בלילה. מקבל האינסולין מזה שבועיים. האם זה הגיוני? תודות

טיפול בסוכרת בחולה הקשיש היא אמנות בפני עצמה. אני מקווה שהוא במעקב רופא סוכרת והטיפול נעשה בהדרגה. ככלל בגיל זה יש להמנע עד כמה שניתן מארועי היפוגליקמיה המסוכנים שבעתיים מאשר בגיל צעיר יותר. אביך מתעורר עם ערכים נמוכים מאד בבוקר וארועי ההזעה בלילה עלולים להיות ארועי היפוגליקמיה. הייתי מתייעץ בנושא מיד עם רופא הסוכרת שעוקב אחריו. כמו כן אני ממליץ למדוד ערכי סוכר ב3 לפנות בוקר מספר פעמים בכדי באמת לשלול ארועי היפוגליקמיה ליליים. באופן כללי מדידת סוכר של 60 בבוקר בחולה בן 87 הוא ערך נמוך מדי ויש לשקול את הורדת מינון האינסולין. עם זאת , זה צריך להעשות במעקב רופא סוכרת!

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול