ממריץ לבלבי

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

05/06/2009 | 15:35 | מאת: רועי

שלום דר אלדור אני לוקח NOVONORM והכדור בהחלט עוזר לי. אני קצת חושש שהכדור יסחוט את תאי הביתא הפעילים ובכך יגרום לאובדן התאים שמייצרים אינסולין. השאלה שלי האם להמשיך בנטילת NOVONORM או להשתמש בכדורים שאינם סוחטים כגון ג'נוביה ומטפורמין למרות ששני הכדורים האלו ללא ה NOVONORM לא מצליחות להוריד את הסוכר כמו ה NOVONORM תודה, רועי (שמת לב שיש לנו את אותו השם) ?

א. אין עדיין הוכחה חד משמעית שג'נוביה מגנה על הלבלב יותר מנובונורם. במידה ואתה מאוזן- לא הייתי רץ לשנות את הטיפול. אתה צודק שהיום אנחנו משתדלים לתת תרופות שהוכחו כמגנות על הלבלב בשלב מוקדם יותר במחלה. בין תרופות אלו נמצא את האבנדיה (היחידה שבאמת הוכחה במחקר קליני גדול ) וגם מטפורמין, אינסולין ובייטה. לגבי נובונורם ותרופות דומות לו- מקובל לחשוב היום שכעבור מספר שנים , ברוב החולים הן מאבדות מיעילותן. עם זאת זו לא סיבה להחליף טיפול מנצח. ההחלטה על החלפת הנובונורם בתכשיר אחר צריכה להיות של רופא הסוכרת שלך. ב. שם יפה...

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול