אינסולין בזאלי או מיקסים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/04/2009 | 21:45 | מאת: סיוון

אמרו לי שאינסולין בזאלי משפיע פחות על המשקל מאשר המיקסים זה נכון?

המיקס מכיל גם מרכיב של אינסולין קצר פעולה. במספר מחקרים נמצא שתכשירים אלו גורמים להשמנה יותר מהתכשירים ארוכי הפעולה (האינסולין הבזאלי) כגון לנטוס ולבמיר. בנוסף המרכיב הבזאלי במיקס הוא NPH שגם הוא יתכן ומשמין יותר מהאינסולינים הבזאלים החדישים (שוב- לנטוס/לבמיר). עם זאת בחולים מסוימים המיקס הוא התרופה ה"נכונה". יש להוועץ ברופא המטפל ו"לתפור" טיפול המתאים לחולה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול