מצב פעילות הלבלב

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/07/2012 | 13:01 | מאת: שירה

שלום ד"ר, קראתי כאן בעבר בתשובותיך שלפעמים יש ערכים נמוכים של סוכר בדם לפני התפרצות סוכרת- לפי מה שהבנתי הלבלב מגייס את שארית כוחותיו כדי לעשות מה שנדרש. אם כן, יכול להיות שלאדם יהיו ערכי סוכר וערכי Hb1c תקינים ובעצם הוא לפני התפרצות של סוכרת והוא לא יוכל לדעת זאת עד שזה תוקף אותו והלבלב מותש לחלוטין? אז אם כך מה המשמעות של בדיקות העמסת סוכר ובדיקת סוכר בצום ו- Hb1c אם התוצאות יכולות להיות כוזבות ולא לשקף את המצב האמיתי?

שלום שירה השאלות ששאלת נמצאות היום בחזית המחקר המתקדם ביותר בסוכרת, ברחבי העולם. אכן המחשבה היא שהגוף מנסה להתגבר ולפעמים לייצר יותר אינסולין, אך התהליך אינו מתואר היטב ואינו ברור. מאמץ רב מושקע באיפייון התהליכים הללו ובזיהוים לפני הופעת המחלה. ההתיחסות היום היא שמחלת הסוכרת היא הביטוי של סוף התהליך בו נגרם לאורך זמן נזק לבלב, כבד, שריר, מח, כליות ועד.בהבנת התהליך הזה , שבסופו מוביל לסוכרת מושקע מאמץ מחקרי רב. לגבי בדיקות הסקר- כל בדיקה ומגבלותיה. במרבית החולים- ניתן לזהות התדרדרות בערכי הסוכר לפני הופעת המחלה- הן בעלייה בA1C , הן בסוכר בצום והן במצב בו מעמיסים על המערכת סוכר בכדי לבדוק את יכולתה להתמודד עם כך. כמובן שכל חולה שונה מאחר ולא בכולם כל הבדיקות יזהו התדרדרות באותה מידה. מכאן חשיבות המעקב לאורך זמן. במידה ויש חשש להופעת סוכרת בעתיד - מעקב אחר ערכים אלו יזהה בדרך כלל את שינויים קדם סוכרתיים לאורך זמן. חשוב לזכור שהתהליך דינאמי. בנבדק מסויים הערכים עלולים להשתנות (לטובה או לרעה) בעקבות שינוי במשקל, גיל, שינוי באורח חיים וכד'.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול