טיפול בויקטוזה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

18/06/2012 | 12:49 | מאת: שרה

שלום סובלת מסוכרת במשך כ 5-6 שנים טופלתי בגלוקופג'/גלוקומין והסוכרת לא היתה מאוזנת . לפני כשנתיים הוסיפו לי ויקטוזה הסוכרת עדיין לא היתה מאוזנת כשדיברו איתי על הוספת כדורים אחרים - נבהלתי ונכנסתי למשטר עצמי - ירדתי במשך 7 חודשים כ 17 ק"ג לא נוגעת בקמח לבן לא נוגעת בשום סוכר אוכלת הכל במינון קטן וכל 2-3 שעות המתוקים היחידים הם תפ"ע בבוקר ופומלית בלילה בבדיקות סוכר בבית המד לא עולה מעל 100 ב 10 ימים האחרונים נמאס לי מכל התרופות והפסקתי על דעת עצמי הכל - והסוכר עדיין פחות מ 100 מה ז ה אומר ??? האם אני מזיקה לעצמי כשלא ממשיכה עם התרופות/זריקות או מה ?

שלום שרה ירידה משמעותית במשקל ואיזון הדוק של סוכר הדם עשויים להוביל למצב בו הגוף והלבלב 'מתאוששים' מהמחלה. הדבר בולט לאחר ניתוח באריאטרי (קיצור קיבה)- פעמים רבות לאחריו חולים אינם זקוקים עד לתרופות לאיזון סוכר. יתכן וזה המצב אצלך. מומלץ עם זאת לבצע בדיקות סוכר לאורך היום בכדי לוודא שערך הסוכר נשאר נמוך גם לאחר האוכל. כמו כן מומלץ להוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי המשך טיפול התרופתי. יתכן וניתן להוריד את הטיפול בחלק מהתרופות אך לא בכולן. בכל מקרה - מומלץ להמשיך את טיפול בתכשרי להורדת כולסטרול ולחץ דם. לגבי תכשירי איזון הסוכר- ניתן לשקול הפסקת חלקם. אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך- החלטה על הפסקת תרופות אפשרית בחולים מסויימים אך דורשת מעקב מרפאתי הדוק ומעקב אחר סוכר הדם.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול