ניתוח

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

18/06/2012 | 12:47 | מאת: בתאל

האם יש אפשרות לעשות ניתוח ולתקן את הלבלב ולא להמשיך לסבול אם האינסולין

שלום בתאל לא ניתן לתקן את הלבלב. ניתן להשתיל לבלב או 'איי לבלב' המפרישים אינסולין. תהליך זה כרוך במתן דיכוי חיסוני המסכן את החולה. כמו כן התהליך יעיל באופן חלקי ומרבית החולים נזקקים לאינסולין בסופו. (חלקם לאחר תקופה ללא אינסולין) הטיפול שמור כיום לחולים העומדים בפני השתלת כלייה (כך שבכל מקרה יזדקקו לדיכוי חיסוני) ו/או סובלים מארועי היפוגליקמיה תכופים וחמורים (ההשתלה מובילה לאיזון 'קל' יותר של סוכר הדם - בדומה למצב הקיים בזמן 'ירח הדבש' בחולי סוכרת מסוג 1). מאמץ מחקרי נרחב מושקע היום במציאת פתרון להרס הלבלב בסוכרת ודרכים חלופיות למתן אינסולין בכדי להקל על החולה ולשפר את איזון מחלתו.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול