מצבי רוח

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

18/06/2012 | 08:44 | מאת: אשר

האם יש איזה טיפול לתופעות של מצבי רוח , עצבים , דיכאון , צעקות , בעקבות ירידה ו או עליה חדה ברמות הסוכר בדם ?

שלום אשר שינוי בהתנהגות בעקבות שינויים ברמת הסוכר- במיוחד בזמן היפוגליקמיה- מסוכנים ונובעים בדרך כלל מאובדן תחושת היפוגליקמיה (hypoglycemia unawarness). מצב זה מופיע כאשר ארועי נפילת הסוכר תכופים. החולה מאבד את תחושת השינוי בסוכר המלווה ברעד, הזעה, דפיקות לב וכד' והביטוי העיקרי של נפילת הסוכר הופך לביטוי הנוירולוגי- שינוי בהתנהגות. מצב זה מסוכן כיוון שהוא עלול להוביל לתאונות ולהתנהגות בלתי נשלטת. הדרך להמנע ממצב זה הוא למנוע את הופעת ארועי נפילת הסוכר לתקופה מסויימת- גם במחיר של 'קלקול' האיזון. הדבר צריך להתבצע תוך מעקב הדוק ומבוקר של רופא הסוכרת שלך. אני ממליץ לך לפנות במהרה לרופא הסוכרת ולדון עימו בבעייה ובדרכי הטיפול בה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול