איזון סוכר

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

02/06/2012 | 15:40 | מאת: דור

שלום רב, אני חולת סכרת שהתגלתה לפני 4 חודשים. מטופלת בלבמיר 34 יח' + 3 פעמים ביום אפידרה 12 יח + שני כדורים של גלוקופאז'. בבדיקת דם AC1 8.8 לאחר שהיה 13.1 עם גילוי הסכרת. עדיין יש קפיצות של רמות הסוכר בין הארוחות ולפני השינה בסביבות 200 ויותר, לפעמים אפילו 300 כי כבר אין השפעה של האפידרה או לעיתים ירידה ברמת הסוכר ל70-100 ואז תגובות של חולשה, רעד וזיעה קרה. האם נראה לך שיש להמשיך בכך (נמצאת במעקב רופא כרגע), אני מודאגת מרמת ערכים גבוהה ומהתנודות. אינני יכולה להתאפק ולא לאכול בכלל. כמה זמן נמשך תהליך האיזון? האם תופעות בירידת סוכר "נורמליות" והאם צפויות לחלוף? בתודה מראש על תשובתך

שלום דור מדבריך אני מבין שאת סובלת מסוכרת מסוג 1?. מחלה זו מתאפיינת פעמים רבות בנטייה ל'קופצניות' בערכי הסוכר. לכן לא מעט חולים חווים ערכים הנעים בין 300 אחרי האוכל להיפוגליקמיה לפני האוכל או לאחר אינסולין. הדרך להתמודד עם הקופצניות הזאת היא לבצע בדיקות רבות של סוכר ביום, לנסות ללמוד באילו מצבים ועבור אילו מזונות גופך דורש מינוני אינסולין גבוהים או נמוכים יותר (פעילות גופנית, מאכלים שונים וכד') ולנסות להתאים את מינון האינסולין למצבים אלו. ניתן ללמוד גם לחשב פחממות- אצל דיאטנית המתמחה בטיפול בסוכרתיים- זה לפעמים עוזר. במקרים 'קיצוניים' יותר של ארועי היפוגליקמיה רבים וקשים, ניתן היום להשתמש בסנסור- זהו חיישן המנטר באופן רציף את סוכר הדם ועוזר באיזון. כמו כן, שימוש במשאבת אינסולין במקום בזריקות , עשוי לשפר את מינון האינסולין הבזאלי ולהקל בהתאמת מינון האינסולין המדויק לפני האוכל. כל זה חייב לבוא בד בבד עם מעקב הדוק ותכוף של רופא הסוכרת. חולים 'לא יציבים' במרפאתי, היו מקבלים 'דלת פתוחה' ותור כל שבוע עד שביחד הצלחנו להתגבר על ארועי ההיפו והקופצניות. בנוסף בהתאם לקופצניות, ניתן לשנות את יעד הA1C. בחולה מאד 'קופצני' עדיף להקל מעט בA1C מאשר לחוות ארועי היפוגליקמיה תכופים. אני ממליץ לך להוועץ בכל הנושאים הללו ברופא הסוכרת שלך. איזון הוא תהליך הדורש זמן ולימוד, אך בסופו הוא הופך להיות חלק מהחיים. בהצלחה.

04/06/2012 | 21:27 | מאת: דור

תודה על תשובתך. אכן אני בקשר עם הרופא, בערך פעם בשבוע, טלפונית.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול