סוכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

26/05/2012 | 16:39 | מאת: פנינה

דר אלדור שלום רב הייתי מטופלת אצלך בהדסה ע.כ סוכר אצלי מגיע בצום עד 150 ולאחר האוכל מגיע ל- 180 וגם ל- 280 מטופלת בגלוקמין פעמיים ביום. שקלתי לעבור ניתוח שרוול בנוסף אני מטופלת בכדורים ללד.ד . אבקש את חוות דעתך תודה מראש.

שלום פנינה ניתוח באריאטרי (ניתוח שרוול ודומיו) , יכל להוביל לאיזון הדוק וטוב יותר הן של לחץ הדם והן של הסוכרת, עד כדי העדר צורך בטיפול תרופתי. מאידך, טיפול זה כרוך בסיכון נמוך הן לתמותה במהלך הניתוח או לאחריו והן לסיבוכים. חשוב לזכור שהניתוח משפיע לטובה בתחומים רבים נוספים- ממצב הרוח ועד לברכיים ולגב. בהחלטה על הניתוח- החולה צריך להחליט באופן מודע האם הוא רוצה לקחת את הסיכון הכרוך בניתוח בתקווה שהכל יעבור בשלום והוא יהנה מתוצאותיו המיטיבות. כאשר ניתוח מצליח ללא סיבוכים (כפי שקורה ברוב המקרים) הוא הטיפול היעיל ביותר לאיזון סוכר, איזון לחץ דם ולירידה במשקלל בכלל. אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת הנוכחי שלך ובנוסף לפנות לכירורג באריאטרי ולהוועץ בו. חשוב לעבור את הניתוח אצל כירורג הבקיא בשיטה - (כירורג שנפח פעילותו העיקרי הוא ניתוחים מסוג זה) ומבצע מעקב הדוק אחר החולים לפני ואחרי הניתוח.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול