למה לקחת סיכונים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

14/05/2012 | 18:45 | מאת: שמואל

ד"ר נכבד. על פי דברך או על פי הסטטיסטיקה הרי שמדובר בשכיחות גבוהה יותר אצל הסכרתיים ללקות בסרטן מאשר אצל האוכלוסיה הבריאה ובכלל המחקרים אומרים שהאינסולין יש בו כדי לזרז צמיחת פוליפים או תאים סרטניים? יש לי הרבה שאלות לגבי עיניין זה אך אשאל 2 שאלות מתמצתות:א) האם אתם הרופאים מיידעים את החולים שלכם בבואכם להציע להם טיפול באינסולין על עובדה זו? או שאתם אומרים שהאיזון הטוב ביותר המושג היום אצל הסוכרתי הוא בטיפול באינסולין? ב)מה עדיף לדעתך רופא נכבד רמות סוכר גבוהות ואי איזון או אפשרות ללקות בסרטן? דעתך חשובה לי עד למאד. תודה מראש.

שלום שמואל מחקרים גדולים ומבוקרים הראו שאיזון סוכר מוריד את שכיחות סיבוכי המחלה. מאידך המחקרים הקושרים אינסולין לסרטן - אינם מחקרים פרוספקטיבים ומבוקרים. הם מבוססים על איסוף נתונים ממאגרי מידע רפואיים ומציאת קשרים אפשריים. מחקרים אלו לא הראו קשר ברור ומובהק בין שימוש באינסולין מסוג מסויים לסרטן כלשהו, למרות שכללו מאות אלפי חולים. בנוסף גורמים רבים עלולים להשפיע על תוצאות של מחקרי אסוציאציה ולכן יש לקחת את מסקונתיהם בזהירות. ההמלצה היום היא שכשאר חולה זקוק לאיזון סוכר בעזרת אינסולין- יש לטפל בו בתכשיר זה. הסיכון לסיבוכים מהסוכרת גבוה הרבה יותר וחד משמעי הרבה יותר מסיכון תאורטי לסרטן כלשהו (סיכון שלא הוכח באופן אמיתי עד כה). הקשר המובהק ביותר במחקרי האסוצאציה הוא בין עצם קיום הסוכרת לסרטן, אך עדיין - סיבת המוות העיקרית בחולי סוכרת היא סיבוכי המחלה הישירים ולא סרטן.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול