מינוני אינסולין גבוהים בשל תנגודת לאינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

10/05/2012 | 12:37 | מאת: שירלי

שלום רב ד"ר אלדור, רציתי להתייעץ עמך בנוגע למינון האינסולין הבאזלי מסוג לבמיר שאני צורכת. רקע: אני בת 29 וסובלת מסכרת מסוג 2 עם תנגודת גבוהה לאינסולין מזה 11 שנים.ניסיתי כל תרופה פומית אפשרית אך ערכי הסוכר נשארו גבוהים, לאחרונה עברתי לויקטוזה שהורידה את ערכי הסוכר אך גרמה לפריחה קשה ופצעים בעור. לאחר מכן עברתי לאינסולין לנטוס אך בשל צורך בכמויות גבוהות של אינסולין וחוסר בהירות בנוגע למסוכנותו הקרצינוגנית, רופא הסכרת שלי העביר אותי לאינסולין לבמיר.*** חשוב לציין ששני סוגי האינסולין לא פעלו עלי כצפוי וכאשר התחלתי לצרוך את צמח הג'ימנמה ומיצוי חילבה עם כרומיום פיקולינט רק אז האינסולין החל להשפיע. מצבי הנוכחי: התחלתי להזריק את הלבמיר כשה A1C שלי היה 8.9 וכעת 3 חודשים אחרי הוא עומד על 8.7. בשבועיים האחרונים רמות הסוכר שלי מצויות בוריאביליות גבוהה החל מ 160-180 בצום וכלה ב 305 בערב לפני השינה. באופן כללי אני מרוצה מהלבמיר אך נראה שהוא לא מחזיק מעמד לטווח של 24 שעות (בניגוד ללנטוס) ולכן התחלתי להזריקו פעמיים ביום. שמתי לב שכאשר אני מחלקת את המינון של (100 ל 50 בוקר ו 50 ערב) לשתי הזרקות אין שיפור מהותי בערכי הסוכר, אך כשאני מזריקה 60יחידות בבוקר ו- 60 בערב אני מתעוררת עם ערכים טובים יחסית של 129-146. כעת אני עומדת על מינון 120 יחידות אינסולין ותוהה לגבי המסוכנות של שימוש בכמות כה גבוהה של אינסולין כגורם מעודד תהליכים קרצינוגניים ושואלת האם להמשיך לעלות את המינון עד לקבלת ערכי סוכר נורמטיביים של 100-120 ? בנוסף אשמח לדעת, האם עדיף בכל זאת להזריק מינון גבוה (120) פעם ביום או לחלקו לפעמיים ? בתודה מראש על הסיוע החשוב, שירלי.

שלום שירלי לגבי אינסולין וסרטן- הדבר אינו חד משמעי ואינו מוכח. המחקרים שהעלו חשד לקשר בין לנטוס לסרטן היו מחקרי אסוציאציה שמבוססים על מאגרי מידע.מולם קיימים מחקרים רבים שלא מצאו כל קשר. הגישה היום היא שאין הוכחה לכך שאינסולין או לנטוס גורמים לסרטן. ידוע שבאופן כללי, חולי סוכרת נמצאים בסיכון מוגבר לחלות בסוגי סרטן שונים. מכאן שאין לכלול שיקול זה בהחלטה על סוג או מינון האינסולין. סיבוכי הסוכרת הנובעים מחוסר איזון סוכר הדם אמיתיים ומוכחים ויש להתיחס אליהם. לגבי מינון האינסולין- הוא אישי. מינון של 60 יחידות פעמיים ביום נשמע מינון גבוה אך יתכן וזהו המינון לו את זקוקה. בנוסף , בדרך כלל כאשר אינסולין בזאלי אינו מצליח לאזן ניתן להוסיף טיפול באינסולין קצר פעולה לפני הארוחות. הוא יעיל יותר בהורדת רמת הסוכר לאורך היממה. אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך . מינון האינסולין וסוגו שונים בין חולה לחולה ויש להתאימם כתהליך עד שמגיעים למינון וסוג האינסולין המתאימים. לגבי לבמיר- ניתן לקחתו פעמיים ביום. במינונים הגבוהים - משך יעילותו ארוכה יותר. מאידך, במידה והאיזון המושג טוב יותר ב2 זריקות ביום ניתן להמשיך בכך. שוב אני מדגיש שהתאמת סוג האינסולין והחלטה על המינון צריכים להעשות במעקב הדוק של רופא הסוכרת שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול