כדור כנגד כולסטרול

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

05/04/2012 | 23:20 | מאת: אפרת

אימי סובלת מסכרת ונוטלת כדור וחצי ביום {מטמורפין} . בבדיקה האחרונה בדיקת A1C נמצאה 6.3 והכולסטרול הרע 120 הרופא המליצה על כדור כנגד כולסטרול האם צריכה לקחת כדור ?

שלום אפרת כדורים לכולסטרול ממשפחת הסטטינים נמצאו כיעילים בהורדת הסיכון לתחלואה לבבית ומוחית בחולי סוכרת. מכאן שההמלצה היום היא לטפל בכדור זה בכל חולה הסובל מסוכרת מסוג 2 ובמיוחד עם גילו מעל 40. הטיפול ניתן גם ללא קשר לערכי הכולסטרול הרע, וההמלצה לתת את הכדור גם בערכי כולסטרול קרובים לתקינים. השאיפה בחולי סוכרת היא לרדת בערך הכולסטרול הרע (LDL) בעזרת סטטין, מתחת ל100 ובמקרים מסויימים מתחת ל70.

22/06/2012 | 23:25 | מאת: מאיר

שלום קראתי שה-FDA מצא שסטטינים יכולים להעלות את ערכי הסוכר, האם זה משמעותי לגבי היות ואני גבולי ברמות הסוכר . תודה מאיר

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול