סכרת סוג 2

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

02/04/2012 | 23:40 | מאת: מזל

לד"ר אלדור שלום! אני בת 67 מטופלת בליפיטור ואיזיטרול לאיזון כולסטרול. לאטחרונה חלה אצלי עליה בסוכר כאשר ההמוגלובין A1C הגיע ל-7. עלי לציין שאין אצלי במשפחה סכרתיים, אך שלושת ילדיי נולדו במשקל 4.300 ק"ג, למרות שבדיקות העמסת סוכר בהריונות היו תקינות. כיום אני נוטלת גלוקומין. הרופא ממליץ על 2 ביום, אך שכאני נוטלת 2 הסוכר עומד על 89-98 בערך. האם אני יכולה להסתפק בכדור אחד ליום. בבקרים בצום רמת הסוכר היא בין 108-116. לאחרונה בבדיקת MRI למוח התגלה פגיעה בכלי הדם הקטנים והתחלתי לקחת אספירין וחצי כדור דיזותאזיד כמו כן התחילו אצלי היום כאבים חזקים ואודם בבוהן ברגל (לפני בדיקות). האם יתכן שסיבוכים אלו קשורים לסכרת ? כמו כן אני נוטלת:נקסיום (לריפלוקס) ואסטו. חג שמח ותודה על תשובה מהירה.

שלום מזל ההמלצה היא להגיע לערכי מטפורמין מלאים בטיפול. למטפורמין (גלוקומין) מעט תופעות לוואי ולכן המטרה בטיפול היא לנצל את פעילותו המלאה בהורדת הסוכר בעזרת המינון המלא (3 כדורים ביום). בנוסף הוא יעיל בהורדת ערכי סוכר בצום. הגישה המתהווה היום במרכזים המובילים היא להתחיל לטפל ביותר מתרופה אחת עם הופעת המחלה בכדי להוריד את ערכי הסוכר לערכים כמעט תקינים. זו גישה חדשנית הנבדקת בימים אלו במחקרים קליניים רבים. המחשבה היא שעם איבחון המחלה, ניתן למנוע ביעילות רבה יותר את הופעת הסיבוכים. מכאן שטיפול אגרסיבי בתחילה עשוי להועיל לאורך זמן. לגבי הפגיעה המוחית וכפות הרגליים, יתכנו סיבות מגוונות. בינהים יתר לחץ דם וסוכרת. למרות ערכי סוכר נמוכים יחסית, ידוע שהפגיעה באברי המטרה בסוכרת מתחילה לפעמים לפני איבחון המחלה. לדוגמא, הקשר בין עלייה בסיכון למחלת לב לערכי סוכר, מתחיל כבר בעלייה לערכי סוכר הנחשבים - תרום סוכרת. לגבי כפות הרגליים, מומלץ לבדוק את הנושא אצל רופא הסוכרת. יתכן ומדובר בנוירופטיה אך יתכן ומדובר במצבים אחרים המופיעים יותר בסוכרת- כמו גאוט. לסיכום, אני ממליץ לך לפנות לרופא הסוכרת שלך בכדי לעבור ברור מקיף של הממצאים שנמצאו בMRI ובכף הרגל.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול