כדור amaryl

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

18/03/2012 | 12:04 | מאת: deleted

שלום דר' רציתי לדעת מה דעתך על הכדור AMARYL המליצו לי עבור אמי הקשישה הסוכרתית עליו וזאת בגלל שהגלוקומין גורם לה לאי נוחות בבטן האם הוא יותר ידידותי מהבחינה הזו ? פחות גורם ל"באלאגן בבטן"? האם גם הוא מוריד את הסוכר ללא סכנה של הורדה דרסטית כמו הגלוקומין? האם אתה ממליץ ? הרוקח אמר לי שמדובר בכדור יחסית חדש תודה רבה על תשובתך

שלום אמריל הוא כדור ממשפחת הסולפונילאוריה. משפחת תרופות זו יעילה בהורדת סוכר אך עלולה לגרום הן להשמנה והן לאירועי היפוגליקמיה- נפילת סוכר הדם. בקשישים, השאיפה היא להימנע מטיפול שעלול לגרום לנפילות סוכר חדות. הוא אכן גורם לפחות בלגן בבטן מאשר מטפורמין. אני ממליץ לך להיוועץ בשנית ברופא הסוכרת של אמך לגבי ניסיון טיפול בתכשירים אחרים (לדוגמה מעכבי DPP4). ניתן להשתמש באמריל בקשישים אך צריך לעשות זאת בזהירות רבה.

20/03/2012 | 10:29 | מאת: deleted

דר' אלדור שלום רב, תודה רבה רבה, אתה לא יודע כמה עזרת לי ...., מזה פחדתי נורא מירידה רצינית בסוכר. רופאת המשפחה אמרה לי וגם רוקח בסופרפארם שהוא לא כדור דרסטי שהוא יחסית חדש אך מזל שפניתי אליך כי חוות דעתך היא זו שקובעת מבחינתי. תשאל למה רופאת משפחה?, כי היא היתה מטופלת בעבר אצל רופא המתמחה בסכרת , אך היא עושה לי בעיות (אתה מכיר את הגיל הזה) ולא רוצה להגיע למעקבים. בגלל זה אני נעזרת ברופאת משפחה. אנסה לקבוע אליו תור בלעדיה ולשאול אותו לגבי המעכבים שדיברת עליהם. היא לא מאוזנת ואני מה זה מפחדת.. ושוב תודה רבה רבה רבה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול