שרירן כואב

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

16/04/2012 | 04:34 | מאת: ש

שלום רב אני בת 35 ללא ילדים, מאובחן לי שרירן בקוטר 6 סמ בתוך הרחם. השרירן מסב לי כאבים ולכן הופניתי הלוריד אותו בלפרסקופיה. מה דעתך על התהליך של אולטראסאונד פולשני בכלל ובפרט לשרירן מהסוג שלי? רופא המליץ לי לבצע כריתת השרירן בניתוח בטן פתוח ולא בלפרסקופיה על מנת לשמר טוב יותר את הפוריות, זה הגיוני? ושאלה אחרונה, הכאביםש אני חשה נעים בין לחץ לכאביםש מרגישים התנמקות, כמו בעיה בזרימת הדם (מזה חודשים /שנים). לראשונה הבנתי שזו לא סתם תחושה ושיש דבר כזה שרירן נמק. איך ניתן לוודא זאת והאם צריך טיפול אחר? אנינמנעת מניתוח כרגע מסיבות משפחתיות ומקצועיות (אני לא יכולה הליעדר שבועיים שלושה מתפקוד שוטף) ורציתי לדעת מה הנזק אם יש שנגרם במידה ואני אל מבבצעת כריתה בקרוב. תודה שרירנית

לצערי אין דרך בה ניתן להשיב על שאלותיך הרבות אלא באופן כללי אשר ספק אם יספק את סקרנותך. כללית ייאמר: א. מגיל 35 והלאה יש ירידה טבעית בכושר הפוריות, גם ללא שרירני רחם. אין זה המקום לפרט מה עיסוקיך ומה סדרי העדיפויות שלך, אבל קחי בחשבון שאת עלולה למצוא עצמך בשלב בו תרצי להרות שתצטערי על הדרך בה בחרת באותם סדרי קדימויות. ב. ההחלטה אם לטפל, וכיצד לטפל, היא פועל יוצא של מיקומו המדויק של השרירן בשכבות הרחם השונות. ג. אין הכרח ששימור כושר הפוריות ישופר בעקבות ניתוח לפרוסקופי והדבר כאמור תלוי במספר גורמים כגון מיקום השרירן, בגודלו ובמיומנות הצוות המנתח בשיטות השונות. ד. התאמה או אי התאמה לטיפול באולטרה סאונד ממוקד נעשית על בסיס בדיקת תהודה מגנטית (MRI) ולא על בסיס תאורטי. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות