שרירנים חיצוניים גורמים להפלה?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/04/2012 | 19:22 | מאת: נונה 10

שלום, אני בת 42, בדרך כלל בריאה, הריתי לאחר טיפול IVF ראשון, אך בשבוע ה-8 התגלה עובר ללא דופק וההריון נפל מעצמו. בזמן ההריון התגלו אצלי 3 שרירנים חיצוניים. האם יש להם קשר להפלה? האם כדאי להסירם בניתוח לפני טיפול IVF הבא? האם ההריון הבא עלול להיות בסיכון עקב הימצאותם? תודה

אין כל דרך להשיב על שאלתך, פרט לציון מספר עובדות בסיסיות: 1. בגיל 42 כ 35% מכלל ההריונות מסתיימים בהפלה טעית מסיבות שונות אשר אינן קשורות לשרירני רחם. 2. לא ברור מה זה "שרירנים חיצוניים"? שרירנים הם חלק מהרחם ומיקומם יכול להיות נוטה כלפי חלל הרחם או כלפי חלקו החיצוני של גוף הרחם, אבל בכל מקרה הם חלק משריר הרחם. 3. ההריון הבא יהיה הריון בסיכון, קודם כל בגלל הגיל. 4. לא ידוע מה גודל שרירני הרחם שלך, והאם היו סימפטומים נוספים, כגון דימומים וכיוב'. לכל אלה חשיבות מכרעת בהחלטה אם לטפל וכיצד לטפל. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות