מיומה התנזלותית

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

11/12/2008 | 14:54 | מאת: המתלבטת

שלוום, אני אמורה לעבור כריתת רחם וזות בגין דימומים מוגברים אשר גורמים להתעלפות בגין אנמיה חזקה. הרחם אובחן בגודל של 18 שבועות. שאלותי: האם ניתן להוריד הרחם לא בשיטת פתיחת בטן בגודל כזה? מי מומחה בארץ לניתוח כזה?אשמח לקבל המלצות. תודה

שאלתך טובה, אולם לא ניתן להשיב בהעדר פרטים חשובים כגון גילך, מיקום המיומה, מצב משפחתי, מספר ילדים? תכניות ילודה? וכיוב'. סביר להניח שאת צריכה אכן טיפול, אולם אין הכרח שיהיה ניתוחי, ואם ניתוחי? אז כריתת המיומה? או הרחם? לכל אלה יש תשובות ברורות כאשר יש מידע רלוונטי. ההחלטה על המנתח המתאים או המטפל האחר היא פועל יוצא של הנ"ל. תוכלי לראות פרטים על סוגי הטיפולים ודרך הבחירה בקישור הבא. http://www.myoma.co.il/Html/shitot.htm פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות