שרירן בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

31/01/2009 | 20:46 | מאת: לילך

שלום, אני בת 26. לאחרונה הופיעו לי פצעים רבים בפנים,חלקם הגדול בצידי הסנטר. הופנתי ע"י רופא נשים לבדיקת אולטרסאונד כדי לשלול בעיה הורמונלית כגון ציסטה בשחלה. בבדיקה התגלה שרירן ברחם בגודל 33 מ"מ. נאמר לי שבגילי הדבר לא אופייני כ"כ... שאלתי היא אם אכן יש קשר לפצעים בפנים ומה ההשלכות של שרירן בגילי?

לילך, תופעה של שרירני רחם בגיל 26 אינה כה נדירה. כדי לתת לך מושג כללי על מידת השכיחות ניתן לאמר שבמסגרת במרכז לשרירני רחם אנו רואים כ 2-3 נשים מידי חודש עם שרירנים בין גיל 25-30. עדיין זה ממצא פחות שגרתי מהגיל הממוצע (30-50, אך לא כל כך נדיר. השרירן שאת מתארת יחסית קטן, אולם בהכללה ניתן לאמר כי קיים סיכוי שהשרירן יגדל עם הזמן ויש הצדקה למעקב רפואי מסודר. יתכן ופצעי הפנים מקורם בהפרעות הורמונליות, אולם קשר ישיר לשרירן אינו סביר. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות