ניתוח להסרת רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/01/2009 | 19:44 | מאת: א'

שלום רב, אימי בת 49 , עברה לפני כשבוע בדיוק ניתוח להסרת רחם, עקב רחם שרירני גדול במיוחד... הניתוח עבר בשלום, אך ישנה בעיה אחת... מאז שיצאה מבית החולים, היא לא מצליחה לישון! וכשאני מתכוונת לא מצליחה לישון אני מתכוונת אפילו לא שעה בלילה... וגם אם היא נרדמת לכמה דקות אז היא אומרת שזאת שינה טרופה...חוסר השינה גורם לה לכאבי ראש חזקים? ממה יכול לנבוע הדבר? והיא טוענת ספציפית גם לכאבים בחלק האחורי של הראש,אך היא טוענת שזה משכיבה ממושכת של כמה ימים על הגב בבית החולים.. נשמע הגיוני, האמת. אשמח לשמוע את דעתך.. תודה.

א', שאלתך מצויינת, וחייבת ללמד על הקשר הטוב והנדרש שבין המנותח/ת , למנתח/ת ולבית החולים - ברפואה טובה. התופעות אותן את מתארת יכולות לנוע בין שום דבר רציני, מעט רציני, או תופעת לואי רצינית הדורשת התייחסות רפואית. כל נסיון לתת עצה בדרך זו עלול להכשיל את המייעץ/ת וחשוב מכך את היקרה לך, אימך, למצב אשר במבט לאחור עלול להתגלות כמשגה. וכפי שאמרו חכמים, הדרך הטובה לצאת מצרות היא לא להכנס אליהן. לפיכך, אשה היוצאת מניתוח מקבלת בד"כ הנחיות לאן ולמי לפנות בכל מקרה של ספק. רק הצוות המנתח יכול (וצריך) לקשור בין פרטי המחלה, הרקע הרפואי הכללי של אימך, מהלך הניתוח והאישפוז שלאחריו, לבין תופעות אלה. כל נסיון לעשות קיצורי דרך אינו נכון ואינו מומלץ. לסיכום: אם מצבה של אימך מטריד יש ליצור קשר עם בית החולים ו/או עם המנתח/ת. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות