מיומה... להוריד או לא

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

05/07/2010 | 09:06 | מאת: מיטל

שלום, אני כותבת בשם אימי, היא בת 63 וסובלת ממיומות כבר שנים. בעבר היא לא הסכימה לעבור כריתת רחם מאחר וקראה על תופעות הלוואי. נכון להיום, הרופא המטפל ממליץ שוב ושוב לעבור כריתת רחם אך היא עדיין חוששת מתופעות לוואי כגון גושים בשדיים וכד'. המיומה לא שינתה את גודלה כבר מס שנים. מה מומלץ? תודה מראש

מיומה בגיל 63 מחייבת התייחסות שונה בהשוואה למיומה בגיל צעיר יותר. חשוב מאד לדעת שאכן, אינה גדלה, ובמקרים רבים בגיל זה אין צורך לעשות דבר אלא רק להשגיח. יחד עם זאת, לעיתים גם בגיל זה (על פי הגודל והמיקום) יש הצדקה לטפל. אין הצדקה לחשוש מטיפול אם יש צורך בו. הסבר והנזק המתמשך גדולים יותר. הכל לפי העניין. יונה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות