מיומות- גורמי סיכון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/05/2010 | 08:46 | מאת: ענת

פרופ' תדיר שלום עקב מיומה, עברה אמי כריתת רחם + שחלה כשהיתה בערך בגיל 40 - רציתי לדעת אם זה מגביר את הסיכון עבורי לפתח בעיה דומה (האם אני בקב' סיכון)? האם יש בדיקות תקופתיות שכדאי לי לעשות? תודה מראש ענת

ענת, אכן כן. כאמירה כללית אשר ודאי אינה "מחייבת" הסיכון/סיכוי שלך לפתח רחם שרירני (מיומה/ות ברחם) הוא X2.5 מאשר באוכלוסיה הכללית, ומאחר ושכיחות התופעה גם בלי זההיא די גבוהה (כ 40-50% מכלל הנשים) הרי שסיכוייך די גבוהים. מה שכדאי וצריך לעשות זה בדיקת אולטרה-סאונד גינקולוגי אחת למספר שנים. ואשר לשאלתך, לא ברור מדוע נכרתו השחלות לגילך בגיל כה צעיר. כריתת מיומה ו/או כריתת רחם בגיל זה אינה מלווה בכריתת שחלות אשר להן תפקיד חשוב בייצור הורמונים ושמירת "הנעורים". פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות