מיומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/02/2010 | 17:26 | מאת: מיכאלה

שלום רב. אני בת 29, ללא הריונות ברקע, עם מחזור סדיר. יש לי מיומה אינטראמוראלית קדמית בגודל 8X7 הדוחקת את חלל הרחם ומעט סובמוקאלית. אני חיה איתה יחסית בשלום, עוקבת אחריה והיא אינה גדלה בינתיים. כמו כן, אינני מתכננת הריון קרוב ולכן לא דחוף לי לטפל בה. יחד עם זאת עקב הדימום הרב יש לי המוגלובין 9 בדרך כלל, ואי נוחות אופיינית למיומות כאלה. אי לכך, בדקתי אפשרויות שונות והגעתי לתל השומר למרכז לטכנולוגיות מתקדמות לבירור התאמה לטיפול פוקוס אולטרסאונד, נמצאתי מתאימה לאחר בדיקת MRI. אפשרות הטיפול הזו נראית לי מתאימה לי מאוד על פני ניתוח (הרופאים שפגשתי אמרו שאין אפשרות ללפרוקסקופיה) ועל אמבוליזציה לא ביררתי לעומק. שאלותיי הן: 1) האם ידוע על תופעות שליליות שונות לאחר טיפול זה? למשל, הדבקויות, פגיעה בשריר הרחם, פגיעה בפוריות, סיכון לפגיעה באיברים סמוכים או ברחם עצמו, דלקת ועוד.. 2) האם אכן הטיפול הזה הכי מתאים לי ממה שלרפואה יש להציע? 3) האם יכולות להיות הדבקויות עקב מיומה בלבד? 4) האם ניתן לזהות הדבקויות באולטרסאונד או MRI? אם לא, באילו דרכים מאבחנים נוכחותן? 5) יש לי כאב דוקר וקבוע בצד ימין בטן תחתונה מזה כשנתיים, ובאף בדיקה שעשיתי עד היום לא נמצאה הסיבה. אני מניחה שיש קשר למיומה, מאחר והיא גדולה ותופסת מקום, אך האם עולה על דעתך סיבה מסויימת ומדוייקת יותר? אודה לך מאוד על מענה, והמלצות בנושא. בברכה מיכאלה.

מיכאלה, שאלתך מצויינת, ואענה כמיטב היכולת והכנות. א. גילך הצעיר מלמד שגם אם המיומה אינה גדלה במהירות היא תגדל, וככל שתיגדל כך יגדל גם הנזק לרחם. זה המהלך הגשרתי למיומות בגיל צעיר כמו שלך. ב. מיקומה המדויק (מה שתארת מבחינת המיקום הוא מידע חשוב אך חלקי) הוא זה שמגדיר את סוג הטיפול ובמידה מסויימת גם את תיזמונו (כפועל יוצא של גודל הנזק הצפוי לרחם הן מהמיומה והן מהטיפול). ג. אשר לטיפול עליו שאלת באולטרה-סאונד ממוקד: מדובר בטיפול מעניין ובטכנולוגיה (ישראלית) יפה, אבל הייתי נמנע מלעשות בה שימוש במצב שאת מתארת. טיפול זה (על פי הספרות הרפואית) עשוי לשפר סימפטומים, אך זו אינה בעייתך המרכזית. במקרה טוב תקטן המיומה באחוזים בודדים, ולפרק זמן קצר, וסביר להניח שגידולה ימשך לאור גילך הצעיר היא תמשיך לגדול גם לאחר הטיפול. איני יודע מה מידת הקירבה לרירית הרחם, ולכך יש ג"כ חשיבות רבה בהקשר לטיפול זה. אם היית ביתי (ויש לי שלוש כאשר הצעירה בגילך) לא הייתי ממליץ לה על טיפול זה. עבורי זה מבחן היושרה בו אני מעמיד את עצמי במקרה של שאלה מסוג זה. ד. הטיפול בחסימת כלי הדם, טיפול יעיל מאד לכשעצמו, אינו מתאים לך מאחר ועלול לגרום לנזק לאספקת הדם לרחם ואינו מומלץ לאשה צעירה שלא ילדה. בהצלחה. פרופ' יונה תדיר

24/02/2010 | 07:22 | מאת: מיכאלה

פרופסור תדיר שלום. תודה לך על תשובתך. אם תוכל להבהיר בבקשה, לאיזה נזק בדיוק התכוונת שנגרם לרחם מהמיומה לאורך זמן? ולאור מה שכתבת, מה לדעתך עליי לעשות, איך לטפל וכיצד לפעול? תודה ויום טוב, מיכאלה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות