התייעצות בנושא מיומה, פיברומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

24/12/2008 | 18:21 | מאת: הדר

לאחרונה (לפני כ- 4 חודשים) התגלה אצלי ממצא בצמוד לשחלה המתאים במרקם למיומה אינטראליגמטרית/ מיומה בBROAD LIGAMENT או לפיברומה של השחלה. עברתי מספר בדיקות אולם לא ניתן היה לקבוע באופן חד משמעי את סוג הממצא בגלל מיקומו. הממצא אינו קטן הוא בגודל 6X4.5 ס"מ והינו יושב על גבעול. לאחר מעקב ו4 בדיקות הופנתי לועדה טרום ניתוחית על מנת לשקול להוציא את הממצא. עליי לציין שאני בת 37, יש לי ילדה, אולם אני מעוניינת בעתיד (לא בטווח הקרוב) בילד נוסף . הבנתי שאם לא אעבור ניתוח קיים סיכוי שהממצא יפריע להפתחות תקינה של הריון. שאלותיי בנושא הם: 1. באם אעבור ניתוח, האם נדרשת פתיחת בטן או שיש אפשרויות נוספות? מה הסיכון לפגיעה בשחלה שעליה יושב הממצא? מה הסיכון לפגיעה ברחם או להתדבקויות? 2. האם קיימות אפשרויות טיפול נוספות ספציפיות למקרה שתיארתי? אם כן, להיכן ניתן לפנות למומחים בנושא. מכיוון שאני עדיין בגיל הפוריות ואני מעוניינת בהיריון נוסף, חשוב לי לטפל בבעיה מבלי לגרום לנזק בלתי הפיך שימנע ממני להכנס להיריון או שיגרום לקשיים בהיריון עתידי. 3. מה טווח הזמן שצריך לקחת בין הניתוח לבין כניסה להיריון? תודה מראש על העזרה, הדר.

הדר, שאלתך טובה, ומורכבת ממספר שאלות. לצערי אאלץ לתת תשובות כלליות, מאחר והנתונים שציינת (על אף הנסיון לפרט כגון מיקום המיומה אינטרה-ליגמנטרית) כלומר, ממוקם בצד הרחם האזור הרצועה הרחבה - Broadligament) הם כלליים. בנוסף את מציינת שהשרירן על גבעול, נתון אשר משמעותו כי קל יחסית לכרות אותו, אך לא כאשר הוא ממוקם במקום בו את מציינת (בתוך הרצועה הרחבה). סביר להניח שכל הנ"ל קצת מבלבל, בודאי את מי שאינו/ה מצוי/ה באנטומיה של האזור. לפיכך,ניתן לראות הסברים ברישום: היכן זה נמצא: http://www.myoma.co.il/html/were.htm והסבר חלקי גם ברישום הבא: http://www.myoma.co.il/html/hevdel.htm - בו רואים את הרצועה הרחבה בין הרחם לשחלה. כל הנ"ל מסביר גם מדוע לא ניתן להתייחס לשאלתך על פגיעה בשחלה. סביר מאד להניח שבכל טיפול ניתן להמנע מפגיעה בשחלה. בד"כ מקובל שבין טיפול בשרירן לבין כניסה להריון ממתינים כ 2-3 חדשים. בכל מקרה, הגישה הטיפולית לוקחת בחשבון בראש ובראשונה את נושא הפוריות המשפחתית. בהצלחה, פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות