הסרת רחם בלפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/01/2010 | 10:00 | מאת: אלי

שלום בבדיקה גניקולוגית נמצא אצלי שרירן ברחם הגורם לרחם מוגדלת לכדי גודל של 18-20 שבועות הריון הומלץ לי לעבור ניתוח להסרת הרחם לחלוטין(ניתוח ביטני) שאלתי היא האם ניתן לעבור את הניתוח בשיטת הלפרוסקופיה בגודל כזה של רחם?

השאלה מצויינת, אולם אין בה יותר מקצה של מידע אשר נדרש לצורך מענה ראוי. שאלות כגון: גיל? לידות בעבר? תכניות לידה בעתיד? סימפטומים? (כגון דימומים? אנמיה? או מתן שתן?) מצב רפואי כללי? מיקום מדוייק של השרירן? והאם יש נוספים? ומה קצב גידולו? וכיוב' ... על סמך מידע זה ניתן להתייחס גם לשאלת הגישה הניתוחית, אם ניתוח הוא הפתרון המתאים. יש כיום מגוון רחב של חלופות טיפול וההתאמה ניתנת להעשות רק על סמך מידע רפואי ענייני. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות