ניתוח להסרת הרחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

13/12/2008 | 23:19 | מאת: שרה

אני בת 43 ואם לשני ילדים. לפני כ-5 שנים הרופאים זיהו אצלי שרירנים והמליצו לי להוריד את הרחם. מאחר והסבל התבטא רק בדימום רב מאוד במחזור הנחתי לזה ולא הורדתי והייתי רק במעקב -שבו השרירנים לא גדלו. לפני כשלושה שבועות התחיל לי כאב חד בצד שמאל ליד השחלה. בצילום נמצא שש לי רחם רב שרירני בגודל 67X60X100 מ"מ, עובי רירית -11 מ"מ. וחמישה שרירנים.כמו כן יש לי תכיפות בשתן, חוסר תיאבון ובחילות קלות. ארבעה רופאים ראו אותי והמליצו לי להוריד את הרחם.(אושפזתי בכירורגית שהעבירו אותי לגניקולוגיה)הם הציעו שאקבע תור ואגיע. אף אחד מהם לא אמר דחוף! הרופאים מציינים שהשרירנים נמצאים במיקום כזה שמחייב ניתוח שאלותיי: מה קרה פתאום שהרחם גדל והכל לוחץ? האם יש סיכוי ששלפוחית השתן תפגע עקב הניתוח? האם יש לי זמן לבדוק ולהרהר בנושא כי יש לי כאבים, דימום קל ותחושת לחץ באזור? אנא, ממתינה לתשובתך בתודה ובברכה שרה

שרה, העובדה ששרירנים עשיויים להשאר בגודל מסויים במשך זמן רב ולפתע להתחיל לגדול היא תופעה מוכרת. שרירנים מושפעים מגורמים שונים, בין היתר בהשפעות הורמונים וממערכת חילוף חמרים פנימים לתאי השרירן (המיומה). מימדי השרירנים שאת מתארת נראים ככאלה המצדיקים טיפול, אולם קשה לאמר מה הטיפול המעדף קשה לאמר לנוכח מגוון אפשרויות עליהן תוכלי ללמוד מתרשים הזרימה המתוארבקישור הבא, והוא מתבסס על תלונות האשה, על צרכיה הרפואיים ורצונותיה האישיים. http://www.myoma.co.il/Html/shitot.htm . יש כיום גם מספר דרכים נסיוניות לטפל בשרירנים באמצעים תרופתיים, ופרוייקטים כאלה (המאושרים ע"י משרד הבריאות) קיימים במספר בתי חולים ברחבי הארץ. פרופ' תדיר

09/02/2009 | 11:02 | מאת: מיכל

אני בת 50 לאחר 5 ניתוחים קיסרי ו1 ניתוח מחוץ לרחם והרופאים גילו אצלי שרירנים ומיומות ואני צריכה להוריד את הרחם ואני מפחדת ביגלל שעברתי 6 ניתוחים ויש לי הידבקויות האים אני בסיכון וכמה זמן הניתוח נימשך אני ממתינה לתשובה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות