גרידה אבחנתית

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/10/2009 | 11:58 | מאת: תמר

שלום רב אני בת 28 נשואה +1 לכל אורך תקופת הנערות היו לי מחזורים לא סדירים. הייתי מקבלת מחזור אחת לכמה חודשים למרות הבעיה הנ"ל הצלחתי להכנס להריון (ממש במזל) ויש לי תינוק בן שנהץ לפני 4 חודשים התחלתי לקבל מחזור כל שבועיים, שלוש. מחזור מסיבי וארוך. רופא הנשים שלי אמר שיש לי רירית מאד עבה וכי עלי לעבור גרידה אבחנתית לבדוק מדוע? לפי מה שקראתי ובדקתי, עושים זאת על מנת לשלול סרטן. האם יש לי סיבה לדאגה? עלי להוסיף כי אובחנתי כסובלת משחלות פוליציסטיות וכי אני די שמנה... אודה על התיחסותך בברכה

בדיקת רירית הרחם נעשית על מנת לאשר או לשלול מצבים שונים ומגוונים. אין צורך לחשוש אלא לבצע בדיקה יחסית פשוטה זו, לדעת בדיוק במה מדובר, ולטפל בהתאם. וחוץ מזה, אם את סובלת מעודף משקל, כדאי לעשות דבר מה בכוון זה. משום מה העולם חושש מסרטן ומת מסיבוכי השמנת יתר , סוכרת, או יתר לחץ דם .... ללא פחד. מעניין, לא? פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות